29. syyskuuta 2014

Ajatuksia linja-autoista

bussen
"Tässä mä seison. Odotan linja-autoa, joka aina hiljaisina päivinä myöhästyy aikataulustaan, kiireisinä kurvaa mun ohitseni, jättäen taas tunniksi miettimään elämää, takkuista tukkaa ja väsyneitä silmiä. Se on kai taikaa.

Taikadösä.
Karmabussi.
Kohtalon linikka."

Mietteitä päivältä 3.9, ajatuksia puhelimen muistiosta. Linja-autot saa mussa aikaan monia aatoksia. Toisaalta vihaan, myös rakastan. Nautin maisemista likaisten ikkunoiden lävitse, tuntemattomista kanssamatkustajista. Ilostun, kun kuski muistaa mun päätepysäkkini. Liian helppoa. Liian paljon aatteita ja riviä puhelimen muistiosta. Linja-autoja vain.

20. syyskuuta 2014

Aurinko matkassani

syys2Onni oli löytää kirpputorilta keltainen rakkausvaate. Ehkä enemmänkin vakosamettinen pappapaita, mutta mulle juuri passeli syyspusakka. "Eiks toi ole vähän liian suuri?"  Ja hyvä niin; varmaa nimittäin on, että tän auringon värisen asian alle mahtuu tarvittaessa vaikka useampikin villapaita viileiden tuulien varalta lämmittämään.

18. syyskuuta 2014

Syyskuuta

ihanailta
Värit ovat kultaa ja omenia. Samalla tahtoisin, että takaisin palaisi eräs lämpimän tuulinen ilta, jolloin kadulla kävellessäni mua katsottiin silmiin ja hymyiltiin. Onks tää vain mua ja mun silmät, vai itkettääkö syyskuuta meidän kanssamme?

9. syyskuuta 2014

"Erittäin tunteellinen"

kakkarat
Tussasin lauseen hetken mielijohteesta käsivarteeni. Se kertoo jotain musta. Toisaalta hyvin nauravainen ja elämäntahtoinen. Myös mustasukkainen, ikävöivä ja hylkäämistä pelkäävä peikko. Yliherkkä mä en ole. Erittäin tunteellinen vain.

6. syyskuuta 2014

Tähdet lensivät

onnellisuus palataivasta heeebo
Pimenevä syysilta villapaitoineen. Tuntui hyvältä istua puistonpenkillä eväsretkellä taivaan hiljalleen tummetessa ja katulamppujen syttyessä. Puhuttiin elämästä ja kuolemasta ja tähdet lensivät kolmasti, toivoin enemmän.